broodje pulled pork

Pulled pork is een klassiek barbecuegerecht dat langzaam wordt gegaard en vervolgens uit elkaar wordt getrokken tot het heerlijk mals is. Hier is een recept om pulled pork te maken op de barbecue.

Ingrediënten

3-4 kilo varkensschouder (ook bekend als varkensnek/schouder of procureur)
Rub naar keuze (bijvoorbeeld een mix van paprikapoeder, bruine suiker, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper, chilipoeder)
Barbecuesaus naar keuze
Appelciderazijn (optioneel)
Houtskool of houtsnippers voor de rooksmaak
Aluminiumfolie

Bereiding van de pulled pork

Voorbereiding van het vlees
Verwijder eventuele overtollige vetlaag van de varkensschouder, maar laat wat vet zitten voor smaak en sappigheid.

Breng een royale hoeveelheid van je rubmengsel aan op alle kanten van het vlees. Masseer de rub goed in en zorg ervoor dat het gelijkmatig is verdeeld.

Opwarmen van de barbecue
Bereid de barbecue voor op indirecte hitte op ongeveer 110-135°C. Gebruik een smoker of voeg houtsnippers toe aan de houtskool voor extra rooksmaak.

Het vlees roken
Leg de varkensschouder op het rooster van de barbecue, weg van directe hitte. Plaats een lekbak eronder om druipend vet op te vangen.

Sluit het deksel van de barbecue en laat het vlees langzaam garen. Dit kan 10-12 uur duren, afhankelijk van de grootte van het vlees en de temperatuur van de barbecue. Regelmatig controleren is belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur stabiel blijft en voeg indien nodig meer houtskool toe.

Controleren op gaarheid
Na enkele uren kun je de interne temperatuur van het vlees controleren met een vleesthermometer. Pulled pork is klaar wanneer het vlees gemakkelijk uit elkaar valt en een interne temperatuur van ongeveer 90-95°C heeft bereikt.

Het vlees laten rusten
Haal de varkensschouder van de barbecue en wikkel het strak in aluminiumfolie. Laat het vlees minstens 30 minuten tot een uur rusten. Dit helpt om de sappen te behouden en het vlees nog malser te maken.

Pulled pork maken
Gebruik twee vorken of je handen om het vlees uit elkaar te trekken tot het de gewenste textuur heeft bereikt. Voeg eventueel wat barbecuesaus toe voor extra smaak.

Serveer de pulled pork op een broodje met coleslaw, augurken, uienringen en extra barbecuesaus naar smaak.

Geniet van je zelfgemaakte pulled pork van de barbecue!

Pulled pork kopen bij MEatenjoy

Ontdek de verrukkelijke procureur (ook bekend als varkensnek) bij Meatenjoy, waar kwaliteit en duurzaamheid samenkomen. Ons vlees wordt met zorg geselecteerd en afkomstig van vertrouwde boerderijen, zodat je verzekerd bent van een smaakvolle en verantwoorde keuze.

Bij Meatenjoy bieden we een uitgebreid assortiment aan rund-, varkens- en gevogeltevlees. Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon zin hebt in iets lekkers, wij hebben voor elk wat wils.