Het runderras van Meatenjoy

Herkomst
Meatenjoy’s vlees is afkomstig van ons eigen veebedrijf in Sluis Zeeuws-Vlaanderen.

Onze boerderij fokt het ras Belgisch witblauw gekruist met Holstein, de perfecte combinatie! Holstein staat bekend om de dieprode kleur, prachtige vetmarmering en volle botersmaak. Belgische witblauw, een grote koe het meest gespierde vleesras ter wereld, mals, smaakvol en sappig. Deze combinatie geeft jou de ultieme smaakbeleving en een uniek stuk vlees dat bijna niet op de markt te vinden is.

Voeding
Maar de ultieme smaak en mooie kleur van een stuk vlees heb je niet zomaar. Dit kan je enkel voor elkaar krijgen door de juiste voeding. Onze dieren worden grootgebracht met een rantsoen wat zoveel mogelijk gras bevat. Dit om zoveel mogelijk omega 3 in het rundvlees te krijgen.Wij mesten onze dieren daarna af met een combinatie gras en graan. Met het graan ontstaat er extra malsheid in het vlees.

Duurzaamheid
De CO2 footprint- ecologische voetafdruk – van ons rundvlees is relatief laag. Ons voer wordt lokaal geteeld en aangevuld met reststromen uit de groente industrie.
De dieren worden geboren, opgefokt en geslacht in Zuid- Nederland wat leidt tot weinig food Miles. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Meatenjoy.

Meat us later!

Meatenjoy gaat er even tussenuit van

05-01-24 t/m 15-01-24

Bestellingen kunnen gewoon geplaatst worden en bezorgen wij op dinsdag 16 januari. Ook staat de klantenservice dan weer voor je klaar!