In de wereld van barbecuen is er één stuk vlees dat steeds meer populariteit wint: de tri-tip. Met zijn sappige textuur en rijke smaak is dit stuk vlees een favoriet geworden onder liefhebbers van gegrild vlees. Laten we dieper ingaan op dit heerlijke stuk vlees en enkele veelgestelde vragen beantwoorden die vaak opkomen bij het bereiden van tri-tip op de BBQ.

Waar zit de tri-tip?

De tri-tip, ook wel bekend als de driehoeksrib of puntborststuk, is afkomstig van de onderste helft van de achterste kwart van het rund. Het bevindt zich tussen de heup en de knie van het dier, vlakbij de achterkant van de koe. Dit stuk vlees staat bekend om zijn sappige en malse textuur, en het is een veelzijdige optie voor grillen.

Hoelang Tri-tip op BBQ?

De bereidingstijd voor het vlees op de BBQ varieert afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid. Over het algemeen wordt aanbevolen om het ongeveer 20-30 minuten per kant te grillen op een matig tot hoog vuur, tot een kerntemperatuur van 55-60°C voor medium-rare. Gebruik altijd een vleesthermometer om de gaarheid nauwkeurig te controleren.

Voor een optimale smaak en sappigheid kun je het ook indirect grillen door het vlees eerst aan te braden op directe hitte en vervolgens over te brengen naar een koeler deel van de grill om langzaam verder te garen.

Hoe Tri-tip snijden?

Het snijden van het vlees vereist een zorgvuldige aanpak om de sappigheid en smaak te behouden. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

  • Plaats het vlees op een snijplank met de vetkant naar boven gericht.
  • Snijd het vlees dwars op de vezel in dunne plakjes. Dit zorgt voor een optimale malsheid en textuur.
  • Zorg ervoor dat je tegen de natuurlijke draad van het vlees snijdt om de sappigheid te behouden.
  • Serveer de plakjes vlees direct voor een heerlijke smaakervaring.

 

Kortom, tri-tip is een heerlijk stuk vlees dat perfect is voor de BBQ. Met de juiste snijtechniek en kooktijd kun je genieten van een smaakvolle en sappige ervaring die je smaakpapillen zal verwennen. Dus haal je BBQ tevoorschijn, bereid je tri-tip voor en geniet van een onvergetelijke maaltijd in de buitenlucht!

Tri-tip kopen bij Meatenjoy

We zijn gepassioneerd over kwaliteit en duurzaamheid, en selecteren ons vlees zorgvuldig van gerenommeerde boerderijen. Geniet met volle teugen van een heerlijke en bewuste keuze voor jouw culinaire creaties.

Bij Meatenjoy bieden we een gevarieerd assortiment aan vlees, waaronder de onweerstaanbare Tri-tip. Of je nu een bijzondere gelegenheid viert of gewoon zin hebt in iets lekkers, ons assortiment heeft voor elk wat wils. Laat je smaakpapillen verrassen door de voortreffelijke smaak en uitstekende kwaliteit van onze producten. 

Meer op zoek naar een kogelbiefstukpicanha of juiste een sappige hamburger? Ontdek het nu!